Get Adobe Flash player
 
 
meniu retete printeaza reteta
Distribuie
beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare   beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare

Iepure la cuptor cu legume

Cantitati pentru 6 portii  Timp de preparare: 90 minute
Elena Diana Orasanu , Bucuresti, 09.11.2010
Ingrediente:
1 iepure Ulei 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei grasi 2-3 linguri pasta de tomate 200 ml de vin Condimente gen, boia de ardei dulce, maghiran, ienibahar, foi de dafin, sare si piper, dupa gust.
Preparare:
Inainte cu o ora carnea de iepure se unge cu putin cu ulei si se pune in frigider  la marinat cu condimentele intr-un vas. Intre timp legumele se taie dupa placul fiecaruia.  Intr-un bol pregatim un sos din pasta de tomate si condimente (piper, sare, maghiran, ienibahar, cimbru), si putina apa. In tava unsa cu foarte putin ulei se aseaza carnea de iepuras, peste fiecare bucata de carne se pune sosul din tomate, apoi se aseaza frumos legumele taiate (rondelele de morcov, fasiile de ardei gras si cele de ceapa). Stropim totul cu putin ulei si introducem tava la cuptor pentru 1 ora si 30 min. Timpul de coacere depinde si de cat de mare si cat de batran este iepurasul. Cam la o jumatate de ora dupa ce s-a introdus iepurele la cuptor se adauga si vinul, si intre timp si cate putina apa cand este cazul. Aceasta friptura eu am servit-o cu cartofi noi prajiti. Pofta buna! 
IEPURE LA CUPTOR CU LEGUME