Get Adobe Flash player
 
 
meniu retete printeaza reteta
Distribuie
beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare   beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare

Paine pufoasa de casa

Cantitati pentru 8 portii  Timp de preparare: 60 minute
Marinela-gina Gheorghita, Iasi, 30.09.2010
Ingrediente:
Ingrediente: -500 kg de faina, -2 oua, -drojdie cat o nuca, frecata in prealabil cu 2 linguri de zahar -o lingurita cu varf de sare -apa sau lapte caldut -ulei
Preparare:
Preparare: Se pun intr-un vas  faina,  oua, drojdie ,sare si apa sau lapte caldut cat cuprinde( adica pana iese un aluat relativ moale). Toate se framanta cu curaj si determinare pana aluatul se desprinde usor de pe vas. Daca asta nu se intampla, mai adaugati cate putina faina. Aluatul se lasa la crescut in tava unsa cu ulei pana se dubleaza in volum( aprox).Se unge cu ou batut si se da la cuptor, la foc mediu pana se rumeneste si va umple casa de  miros. Se scote si se serveste rece cu orice fel de mancare sau , daca aveti pofta (ai mei stiu ca au!) calda , ca pe cozonac! S-aveti pofta!!!
Paine pufoasa de casa