Get Adobe Flash player
 
 
Retusuri in bucatarie
Se intampla uneori ca nu toate lucrurile sa mearga perfect in bucatarie. Se taie maioneza sau icrele. Nu disperati si nici nu aruncati compozitia taiata la gunoi, pentru ca se poate repara. Iata cum!

Cum se repara maioneza?
Exista mai multe metode de a repara maioneza taiata.
  • Puneti o lingura din maioneza taiata in alt vas si incepeti sa o amestecati cu o lingurita de mustar, pana incepe sa se lege. Apoi inglobati putin cate putin si restul maionezei taiate.
  • Maioneza taiata se lasa 30 de minute deoparte, pentru a se ridica uleiul deasupra. Dupa ce s-a ales uleiul, scurgeti-l si reluati mixarea amestecului. Cand incepe sa se lege, turnati treptat si uleiul scurs anterior.
  • Daca folositi piciorul cu cutit de la mixer, sunt şanse minime ca maioneza sa se taie.
  • Sarea şi restul condimentelor se adauga in maioneza la sfarsit.
Cum se albeşte maioneza?
Atunci cand am nevoie de o maioneza de culoare mai deschisa, folosesc oua crude pe care le frec cu zeama de lamaie si adaug uleiul treptat. Renunt in acest caz la mustar, adaug doar sarea necesara la sfarsit.

Icrele taiate
Multe gospodine evita sa prepare salata de icre in casa de teama ca aceasta s-ar putea taia.
E adevarat ca icrele sunt mai pretentioase, dar nu se compara gustul celor preparate in casa cu cele de cumparat. Asadar, chiar daca se taie, se pot repara.
Prefer sa folosesc mixerul pentru a pregati icrele. Sunt sanse mult mai mici sa se taie si este si mai putin obositor. Si intotdeauna bat icrele la inceput doar cu zeama de lamaie timp de 1-2 minute, si abia apoi incep sa adaug uleiul.
  • O metoda este sa o luati de la capat cu o portie noua – dar mai mica – de icre, in care sa inglobati pe rand si icrele taiate.
  • Puteti repara icrele si cu ajutorul unui galbenus pe care il frecati un pic fara ulei si pe urma adaugati in el treptat cate o lingura din compozitia taiata.
  • Puneti o lingura din icrele taiate in alt vas. Turnati cateva picaturi de apa fi erbinte si frecati mereu pana se leaga. Apoi incorporati si restul.
  • Fierbeti o lingura de gris. Cand acesta s-a racit, adaugati icrele treptat peste el si frecati pana se leaga.
ARHIVA
Septembrie 2012
August 2012
Trimite sugestiile tale
de articolele culinare!