Get Adobe Flash player
 
 
meniu retete printeaza reteta
Distribuie
beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare   beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare beko gatesti ingenios - concurs de retete culinare

cozonac ca la mama acasa

Cantitati pentru 12 portii  Timp de preparare: 120 minute
Eniko Izabella Meder, Sarmasu, 28.11.2010
Ingrediente:
 1litru de lapte,drojdie cat o nuca,putina sare,1 cana de ulei,1 cana de zahar,3 galbenusuri,1 ou,faina cat cuprinde,nuca(mac,stafide,rahat,cacao),vanilie.
Preparare:
 Se amesteca drojdia cu putin lapte si zahar si se lasa la dospit cateva minute,apoi se amesteca cu restul ingredientelor.Se framanta un aluat moale si se lasa la dospit 30 de minute.Apoi se intinde o foaie grosa de un deget,se intinde  nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust(se poate adauga vanilie sau esenta de rom) si se ruleaza.Se aseaza cozonacul intr-o tava tapetata cu faina si deasupra se unge cu un ou batut.Se coace la foc corespunzator pana capata o culoare maronie.
 Cozonac ca la mama acasa