printeaza reteta internationala BEKO
Distribuie

Franta

Italia

Germania

Austria

Spania

Anglia

Rusia

Turcia

China
Vrei sa
experimentezi
destinatii de
vacanta inedite?
Invita-ti familia
si prietenii la o
calatorie culinara
prin 9 tari.
Franta

Broccoli gratinat

Cantitati pentru 4-6 portii  Timp de preparare: 20 de minute Timp de gatire: 10 minute
Temperatura cuptorului: 200°C

Ingrediente:

  • 500 g de broccoli
  • 250 g de branza Gruyere sau Mozzarella proaspata, rasa

Ingrediente pentru
sosul besamel:

  • 750 ml de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • 1 ou

Preparare:
Fierbeti broccoli in saramura timp de 5 minute. Dupa ce scoateti broccoli din apa, scurgeti-l si intindeti-l intr-un castron uns cu ulei. Amestecati faina cu uleiul de floarea-soarelui pentru sosul besamel. Amestecati incontinuu pentru a impiedica formarea cocoloaselor, gatiti pana cand se ingalbeneste usor si mirosul de faina dispare. Cand faina incepe sa se arda usor, adaugati incet 3 pahare de lapte si continuati sa amestecati. Cand incepe sa fiarba, adaugati sare si continuati sa amestecati pana cand sosul incepe sa se ingroase. Cand capata consistenta unei budinci, luati sosul de pe foc, spargeti un ou si amestecati-l imediat pentru a-l ingloba omogen in sos. Adaugati jumatate din branza in sos si amestecati cu o lingura de lemn timp de un minut. Amestecati broccoli cu jumatate din sosul besamel. Asezati amestecul pe un platou adanc termorezistent. Turnati restul sosului besamel in amestecul de broccoli si presarati restul de branza rasa. Coaceti in cuptorul dumneavoastra Beko la 200°C, folosind functia de gatire conventionala, pana cand suprafata incepe sa se rumeneasca.

Sfat practic: Daca nu fierbeti broccoli prea mult, culoarea verde nu va disparea, iar vitaminele vor fi pastrate.