meniu retete printeaza reteta
Distribuie
Prajitura cu crema
de vanilie si capsuni

numar portii reteta beko Cantitati pentru 4-6 portii
ceas beko
Timp de preparare: 30 de minute
ceas beko
Timp de gatire: 60 de minute
termometru beko
Temperatura cuptorului: 175°C
cantar beko

Ingrediente pentru prajitura:

  • 2 oua
  • ½ pahar de zahar tos
  • 200 g de iaurt
  • 250 g de faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 125 g de ulei

Ingrediente pentru crema:

  • 400 ml de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 lingura de margarina
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 8-10 capsuni

Preparare:
Bateti 2 oua si ½ pahar de zahar cu mixerul pana cand incep sa se albeasca. Ingrosati amestecul adaugand celelalte ingrediente ale prajiturii. Turnati coca intr-o forma de prajitura unsa cu ulei. Coaceti pe raftul al doilea al cuptorului Beko preincalzit la 175°C, timp de 50-60 de minute, folosind functia de gatire conventionala. Dupa ce prajitura este coapta, scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca.
     Puneti ingredientele pentru crema intr-o cratita pe foc si amestecati incontinuu, pana cand se ingroasa. Cand crema este gata, lasati-o sa se raceasca. Taiati prajitura din partea laterala prin mijloc in doua parti, asteptati pana cand prajitura se raceste si apoi turnati crema si intindeti-o uniform. Adaugati capsunile. Asezati partea de sus a prajiturii peste partea de jos si presarati zahar pudra peste ea. O puteti servi dupa ce se raceste.

 
sfaturi beko
Sfaturi practice
Intindeti crema pe masura ce prajitura se raceste. In caz contrar, partea interioara va deveni cleioasa.
Prajitura cu crema de vanilie si capsuni